Cosmetische acupunctuur

Cosmetische Acupunctuur

In het oude China bestonden er diverse schoonheidsbehandelingen, met name aan het keizerlijke hof.

Geprikkeld door de ruime (media-) aandacht voor de uiterlijke schoonheid in onze tijd hebben diverse studiegroepen deze oude, klassieke technieken nieuw leven ingeblazen. Achterhaalde ideeën werden losgelaten en moderne wetenschappelijke inzichten toegevoegd.
Het resultaat is een schoonheidsbehandeling waarvan de effectiviteit is vastgesteld en die voldoet aan de eisen en verwachtingen van onze moderne tijd.

Elle-acupuncture
Bij gezichtsverjongingsacupunctuur gaat het niet om een louter lokale behandeling van rimpels en dergelijke.
Het gaat om een totale behandeling, een zogenaamde “holistische” aanpak. Lichaamsacupunctuur en gezichtsacupunctuur, kruidentherapie, voeding- en leefregels gaan hand in hand.
De oude Chinezen spraken van de Shen die zich in het gezicht manifesteert. Wat wij een mooie uitstraling noemen. Dus, uiterlijke schoonheid is gebaseerd op innerlijk evenwicht. Daarvoor moet het gehele lichaam goed in balans zijn. De Chinezen kennen de verdeling tussen lichaam en ziel niet. Voor hen zijn het lichaam, de emoties en de gedachten allemaal manifestaties van een geheel. Bij cosmetische acupunctuur is het niet het belangrijkst om geïsoleerd rimpels minder te willen laten worden, maar om in balans te komen. Die balans is dan afleesbaar in hoe iemand eruit ziet.

Kortom, het effect reikt aanzienlijk verder dan enkel een uiterlijke verandering.

Hoe ziet een gezichtsverjongingskuur door acupunctuur eruit?

De eerste behandeling begint met een uitgebreide intake. Ik stel daarna een behandelplan op. Daarna begin ik met de eerste behandeling. Ik reinig uw gezicht en breng een beschermend laagje aan, ter voorkoming van blauwe plekjes.

Stap 1: Ik reinig het gezicht

Stap 2: Ik plaats enkele naaldjes op uw lichaam

Stap 3: Daarna worden kleine, dunne naaldjes in de huid van uw gezicht geplaats.

Stap 4: Vanaf dat moment kunt u ontspannen blijven liggen, eventueel met muziek op de achtergrond. De meeste cliënten ervaren dit deel van de behandeling als bijzonder rustgevend en ontspannend. Na ongeveer 20 minuten gaan de naaldjes er pijnloos uit.

Stap 5: Tenslotte behandel ik eventuele rimpels. Dat doe ik door hele kleine naaldjes als een ketting achter elkaar te plaatsen.

Stap 6: Nabehandeling, die bestaat uit een korte gezichtsmassage door middel van cupping, moxa of de dermaroller of guasha.

Cosmetische acupunctuur richt zich op het versterken van de Qi met name in het gezicht, zodat de huid en de uitstraling van iemand verbetert.

Ook voedingsgewoonten vormen een punt van aandacht. Eventuele voedingsadviezen kunnen indien gewenst gegeven worden. Suiker is bijvoorbeeld altijd uit den boze, omdat het de miltenergie ondermijnt. Een oorzaak voor te veel rimpels is een verminderde functie van, zoals de Chinezen dat noemen, de miltenergie. In dit geval kan door middel van cosmetische acupunctuur de miltenergie versterkt worden. Van belang is te begrijpen dat miltenergie niets te maken heeft met de functie van de milt, zoals we dat in het Westen zien!
Evt worden de voedingsadviezen aangevuld met het advies voor bepaalde voedingssuplementen of chinese kruiden.

Een verdere uitbreiding van de behandeling is mogelijk. Daarbij moet u denken aan een gezichtsmassage protocol met specifieke oefeningen voor de gezichtsspieren. U wordt aangeleerd hoe dat uitgevoerd moet worden. Het is de bedoeling om het protocol thuis gedurende ongeveer tien minuten per dag dagelijks toe te passen.

Hoe vaak moet ik komen en wat zijn de kosten?

De behandeling bestaat uit een reeks van 10 of 12 intensieve sessies van circa 1 uur.
Bij het werken naar een algeheel beter uiterlijk wordt rekening gehouden met ieders persoonlijke behoeften en wensen. Niet alleen het gezicht wordt behandeld, maar ook de rest van de persoon wordt meegenomen.