Guasha

Deze uiterst zachte techniek heeft als doel om de energie-doorstroming, de doorbloeding en de lymfe-circulatie in het gezicht te verbeteren.
Tevens zorgt de behandeling voor een betere collageen-produktie en het verwijderen van afvalstoffen en toxines.
Voordelen van een Guasha gezichtsbehandeling zijn o.a.: een betere doorbloeding, vermindering van pigmentering en bevordering van een strakke/gladde huid.

De betere doorbloeding van het gezicht geeft de huid een gezonde kleur en de versteviging van het bindweefsel geeft het gezicht een jongere en frissere uitstraling.
Bij het stimuleren van de acupressuurpunten op de meridianen in het gezicht, heeft de behandeling ook een positieve invloed op de gezondheid.
Een gezichtsbehandeling d.m.v. Guasha is niet alleen geschikt als een ontspanning of als een schoonheidsbehandeling maar is ook werkzaam bij hoofdpijnen, oogklachten, gezichtsverlamming, chronische bijholte ontstekingen en andere hoofdklachten. Maar kan ook toegepast worden ter verbetering van de gezichtshuid zoals bij mee-eters, puistjes en een onzuivere huid.
Bij een Guasha gezichtsbehandeling wordt gewerkt met schrapers vervaardigd uit hoorn, jade of rozenkwarts en eventueel aanvullend met rollers van jade, kwarts, of andere mineralen.
Deze speciale techniek is in 2008 door Harris Sleegers van “Guasha Opleidingen Santai” in Nederland geïntroduceerd.

guasha