De Dermaroller

De dermaroller therapie is een micro-chirurgische needling behandeling. Een procedure die de huid aanzet zichzelf te herstellen door celdeling en aanmaak van nieuw collageen en elastinevezels.

Dit resulteert in een gladdere, jongere, strakkere, stevigere en gezondere huid. Deze therapie, ook wel de Collageen Inductie Therapie (C.I.T.) genoemd, is ontstaan uit diverse medische en wetenschappelijke studies. Het kan enkel veilig worden uitgevoerd met gecertificeerd medisch materiaal.

Resultaten
De dermaroller therapie resulteert in een duidelijke verbetering van de huidtextuur bij onder andere acne en atrofische littekens, grove porien, brandwonden, verouderde en zonbeschadigde huid, rimpels en lijntjes in aangezicht en décolleté. Op het lichaam is de behandeling zeer geschikt voor striae en littekens.

De medical Dermaroller bevat 162 microscopisch kleine naaldjes tussen de 0,5 en 2,0 mm lengte. Voor artsen is er nog een roller met 2,5 mm naalden, speciaal voor het behandelen van brandwonden. Door volgens een bepaald patroon te werken ontstaan er per cm2 tussen de 250 en 300 microscopische perforaties en kanaaltjes in de huid (dermis).

Bloedvaatjes worden aangeprikt zodat er bloedvaatjes vrijkomen die op hun beurt groeifactoren vrijlaten die de celdeling en aanmaak van nieuw collageen en elastine stimuleren. Dit is een natuurlijke herstelreactie van de huid.

Bijkomend voordeel is dat de huid, door de gemaakte kanaaltjes, tot wel 200 keer beter in staat is om actieve ingredienten en werkstoffen op te nemen. Tegelijk betekent dat, dat u zeer kritisch moet zijn hetgeen u op uw huid gebruikt. Na de behandeling zal de textuur van de huid veranderen en na zes tot acht weken op ziin top zijn.

Ook dan pas kan een eventuele vervolgbehandeling plaatsvinden. Het gemiddeld advies is drie behandelingen voor het optimale resultaat. Bij diepere littekens en afhankelijk van het herstelvermogen van de huid, kan dit mogelijk vijf a zes behandelingen zijn maar altijd met een ruime tussenperiode.

Een behandeling met de Dermaroller kan op alle gewenste huidoppervlakten van het lichaam worden uitgevoerd.

Onmiddelijk na de behandeling zal de huid er, afhankelijk van de (huid) gevoeligheid, rood uit kunnen zien en warm en stevig aanvoelen. Ongeveer een uur na de behandeling zal de roodheid over het algemeen met 50% zijn verminderd.

De volgende dag zal de gevoeligheid nagenoeg verdwenen zijn en kunnen de dagelijkse activiteiten weer worden uitgevoerd zonder hinderlijk gevoel. Gebruikt u producten met fruitzuren dan is het beter hiervan 3 dagen te onthouden.

De dagen na de behandeling kan de de huid droger dan normaal aanvoelen en een beetje schilferen. Gebruik in dat geval wat vaker een hydraterende crème, maar zonder minerale olien en of parabenen. De downtime van een behandeling is niet langer dan 12 tot 18 uur.

Home Care Dermaroller

Om het effect van de Dermaroller te vergroten is er de Home Care Dermaroller. Deze bevat 192 naaldjes, maar met een kortere lengte (0,2 mm).

Wetenschappelijke studies toonden aan dat bij normaal gebruikt slechts 0,3% van de actieve bestanddelen uit cosmetia in de huid dringen. Dermaroller verhoogt de infiltratie met maar liefs 200%.

Dit betekent tegelijkertijd dat u zeer kritisch moet zijn ten opzichte van hetgeen u op uw huid aanbrengt. Dus geen synthetische conserveringsmiddelen, geen geurstoffen, geen kleurstoffen , minerale olien en parabenen.

Bij dermaroller behandelingen wordt gebruik gemaakt van steriele disposable materialen welke zijn gecertificeerd volgens ISO 13485. Kwaliteit en veiligheid zijn gegarandeerd.

De therapeutische Dermaroller mag daarom alleen door getrainde schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten uitgevoerd worden; de medische Dermaroller mag alleen door artsten in geautoriseerde klinieken.

Let op: aanvaard geen behandelingen die uitgevoerd worden met een microneedling instrument welke geen ISO 13485 certificaat voor medische doeleinden heeft.

Ik gebruik in mijn praktijk uitsluitend de medische Dermaroller met ISO 13485 certificaat voor medische doeleinden.